Vier ezels in onze tijdelijke opvang

Geplaatst op 14 maart 2018

De afgelopen weken zijn er 4 ezels in onze tijdelijke opvang gekomen. Elk met zijn eigen verhaal en zijn eigen karakter. We stellen ze even aan u voor:


Sebalkus

We beginnen met de grote stoere Sebalkus. Tot voor kort woonde hij met zijn kleine maatje op een boerderij op het Groningse platteland. Hij is een knuffelbare ruin van bijna 7 jaar oud. Je moet hem wel rustig benaderen anders schrikt hij. Omdat zijn eigenaren besloten het platteland te verruilen voor de stad, moet er voor Sebalkus een andere wei worden gezocht. Sebalkus woont nu tijdelijke op een opvangadres op het Drentse platte land samen met nog 3 ezels.


Micky

Dit is Micky, het vriendinnetje van Sebalkus. Micky zoekt maar wat graag bescherming bij haar grote stoere vriend. Zij is een merrie van bijna 8 jaar oud. Micky is wat moeilijk benaderbaar maar als je eenmaal contact met haar hebt, vindt zij dit geweldig. Maar pas op; deze kleine dame laat niet met zich sollen!


Kueb

Hier hebben we Kueb. De dag voordat we Sebalkus en Micky zouden ophalen werden we gebeld door de eigenaren van Kueb. Zijn moeder was overleden en hij was nu erg eenzaam. Daarom is besloten Kueb (wat overigens Kobus op z’n Limburgs betekend) dezelfde dag ook op te halen zodat hij samen met Sebalkus en Micky in de opvang kon. Kueb is een ruin van 21 jaar en het lijkt wel of zijn moeder alle dingen voor hem heeft opgelost want hij vind alles nog wel een beetje spannend. Hopelijk vinden we snel een nieuw maatje voor Kueb om de rest van zijn leven mee door te kunnen brengen.


Frodo

Na een kleine week heeft Frodo zich bij het bovenstaande 3-tal gevoegd. Dit heeft ook een verdrietige reden omdat zijn maatje is overleden en hij toe was aan gezelschap. Frodo is een ruin van 15 jaar. Hij is gek op aandacht en voor hem is het belangrijk dat hij de komende tijd fysiek kan aansterken. Ondertussen gaan wij op zoek naar een nieuw maatje voor de rest van zijn leven.


De bovenstaande ezels zijn nog niet beschikbaar voor adoptie. Indien ze hier wel klaar voor zijn kunt u zich terug vinden op de adoptie pagina van de site.

Wordt donateur van Stichting Opvang Ezels

Uw gift is belangrijk zodat wij ezels kunnen blijven helpen!

Doneer nu